maanantai 6. tammikuuta 2014

Haaste hevosenomistajille

Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.


 KERRO HEVOSESTASI: ROTU, TASO JA HIEMAN LUONNETTA.
 Sissi on rodultaan amerikkalainen lämminverinen ja tasoltaan puska ö. En osaa sen tasoa määritellä tarkemmin koska Sissi on harjoitellut ratsuna olemista vasta toukokuusta 2013 lähtien. Käynti, ravi ja laukka sujuvat jo ihan hyvin, laukassa eniten työstämistä. Hyvinä päivinä myös pohkeenväistö onnistuu. Sissi kulkee jo ajoittain peräänannossa ja melko ryhdikkäästi.

Luonteeltaan Sissi on ystävällinen mutta se osaa olla välillä myös melkoinen tamma sille päälle sattuessaan. Koskaan se ei ihmistä ole satuttanut puremalla tai potkimalla vaan tuo tammamaisuus tulee esiin lähinnä "mököttämisenä" ja pois luota lähtemisenä sekä pään kääntämisenä minusta poispäin. Sissin luonne on helposti tulkittavissa, siitä huomaa milloin sillä on ns. hyvä päivä ja milloin huono. Hyvinä päivinä Sissi on rento ja rehti tamma, huonoina taas edellämainittu "neiti äkäpöksy" :D Onneksi Sissillä on enempi hyviä kuin huonoja päiviä :)


HEVOSET VAI PONIT? MIKSI?
Sanotaanko, että ponit siinä mielessä, että ilman sukulaiseni shetlanninponeja en luultavasti omistaisi tällä hetkellä omaa hevosta enkä olisi tällainen "heppatytsky" :) Mutta kyllä hevoset ovat enempi se mun juttu.



ENSIMMÄINEN HEVONEN/PONI, JOLLA RATSASTIT ITSENÄISESTI ENEMMÄN? 
Ystäväni lämminverinen ruuna, ihana ja aivan mahtava tapaus! :)





KUMPI PAREMPI, KENGÄTÖN VAI KENGÄLLINEN? HEVOSESI KENKIEN KOKO? (JOS SE ON KENGÄSSÄ)
Jos hevosen kavioaines antaa olla ilman kenkiä niin mikäs siinä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos hevosta liikutetaan aktiivisesti, niin kyllä kengät siinä vaiheessa, ettei hevosen oma kavio kulu. Talvella ehdottomasti hokit, olen tänä talvena nähnyt kengättömän hevosen kaatuvan muutamaan otteeseen ja se on selvä, ettei Sissi ainakaan ole talvella kengättä. Sissi käyttää muistaakseni koon 2 kenkiä.



KLIPPAUS: PUOLESTA VAI VASTAAN?
Klippaus sopii hevoselle jota treenataan paljon ja joka hikoilee ja kuivuu hitaasti. Sissiä ei ole ollut tarve klipata enkä tuskin tulekaan klippailemaan. Neidillä on paksu ja lämmin talvikarva mutta harvoin se hikoilee ja jos hikoilee, kuivatusloimi niskaan vain ja hepo on nopeasti taas kuiva :)



TARHAAVATKO HEVOSESI YKSIN VAI LAUMASSA? MIKSI?
Sissi tarhaa toisen lämminverisen tamman kanssa. Ne tulevat niin hyvin juttuun ja hevonenhan on laumaeläin, niin minun puolestani tällainen järjestely sopii vallan mainiosti :)




RATKAISEEKO HEVOSESSA ENEMMÄN SEN LUONNE VAIKO ULKONÄKÖ (KUTEN VÄRI)? 
Eiköhän se niin mene, että ulkonäköön ihastutaan ja sisäiseen kauneuteen ja luonteeseen rakastutaan :) Vaikka hevonen olisikin vuosisadan komistus, mitä sillä on väliä, jos hevonen on luonteeltaan hirviö. Eli sanoisin että luonne ratkaisee :) Toki ulkonäölläkin on merkitystä muttei sellaisessa mittakaavassa kuin luonteella.


MILLAINEN ON HYVÄ HEVOSBLOGI?
Selkeä, hyvin kirjoitettu joka sisältää laadukkaita kuvia ja videoita.


PAHIN TIPPUMISESI?
Ratsastin eräällä puoliverisellä ratsastuskoululla ja hevonen oli vähäisen kävijämäärän vuoksi seisonut pitkiä aikoja tekemättä mitään. Menin selkään ja ensimmäisten ravinostojen jälkeen tämä puokkiherra päätti vetäistä niin älyttömät pukit että tottakai tulin sieltä alas ja kovaa. Onneksi mitään sen suurempaa ei sattunut muuta kuin ilmat lähti pihalle :D Sissiltä en (vielä, luojan kiitos!) ole vielä kertaakaan tippunut.



 KUINKA MONTA LOIMEA HEVOSESI OMISTAA?
Sissillä on 150g Bucaksen fullneck toppis, 300g fullneck talvitoppis, villaloimi, talliloimi (kuivatusloimi), sekä muutama ratsastusloimi (fleece, heijastin ja sade). Loimia ollaan tarvittu kyllä tosi harvoin johtuen neidin mammuttikarvasta talvisin ja koska se ei juuri koskaan hikoile olipa treeni miten rankka hyvänsä :D



KUINKA USEIN HEVOSESI LIIKKUU?
Pyrin liikuttamaan vähintään 5krt viikossa. Joskus pääsen liikkuttamaan harvemmin johtuen omista työvuoroistani, sekä keleistä.
  


OLETKO VAROVAINEN VAI "UHKAROHKEA" RATSASTAJA?
Nykyisin järjen päässä omaava varovaisen ja uhkarohkean väliltä oleva ratsastaja :D Välillä on superhauskaa revitellä neidin kanssa mutta toisaalta olen kyllä välillä sellainen pupupöksy. Sanotaanko vaikka näin, että riippuu päivästä!
- - -






Tämän haasteen saa kopioida ja tehdä kuka vain, erikseen en lähde nyt haastamaan ketään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti