maanantai 6. toukokuuta 2013

Juoksutusta ja muuta puuhailua

Sissi on yllättävän hyvin alkanut kotiutumaan uuteen talliin, ollaan lauantaista asti tehty joka päivä tunnin mittaisia kävelylenkkejä maastossa ilman mitään sen kummempia suunnitelmia. Tänään Sissi pääsikin tekemään jo vähän töitä. Juoksutin sitä ja tyttö meni liinan päässä hyvin, muutama ilopukki tuli kylläkin, mutta sehän kuuluu asiaan.

Sissi on luonteeltaan hyvin nöyrä, juoksuttaessa ei tarvinnut kuin antaa käsky ja Sissi ravasi liinassa niin pitkään kuin annoin seuraavia käskyjä. On hienoa tehdä töitä hevosen kanssa, joka selvästi pitää työnteosta ja joka on rehellinen. Sissihän on siis koulutettu ravaamaan kilpaa, startteja sillä on alla 12, joten kouluttaminen ratsupuolelle saattaa olla hiukan helpompaa, kuin hevoselle, joka on juossut vuosia kilpaa. Sissihän ei siis osaa nostaa käskystä laukkaa, se kun on ollut sille kielletty askellaji. Tänään sain sen kuitenkin laukkaamaan kerrallaan jopa kaksi kokonaista isoa ympyrää hillittyä laukkaa ja olin erittäin tyytyväinen tyttöön! Paljon on töitä kuitenkin vielä edessä, mutta tästä on hyvä aloittaa.

Harmikseni en tietenkään muistanut kameraa ottaa mukaan tallille ja en edes tajunnut kuvata puhelimella juoksutusta... Noh, eiköhän näitä kertoja tule tässä pian lisää niin jospa sitten saataisiin kuvamateriaalia tammasta liinan päässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti