tiistai 24. kesäkuuta 2014

(Laidun)lomaa molemminpuolin

Sissi pääsi viime viikon loppupuolella yhdessä tammakaverinsa kanssa laitumelle syöpöttelemään. Itselläni alkoi eilen ensimmäinen virallinen lomapäivä ja lomani on kahden viikon pituinen. Toivon mukaan kelit tulisivat hellimään edes jossakin vaiheessa lomaa ja pääsisin palvomaan aurinkoa jokin päivä! (siis suomeksi sanottuna grillaamaan nahkani huutavan punaiseksi) Aion ottaa lomastani kaiken irti keleistä huolimatta ja olemme nyt avomieheni kanssa yhtäaikaa lomalla tämän kaksi viikkoa, joten reissuiluakin on luvassa :)



Sissi on saanut olla nyt hetken aikaa taas vähän kevyemmin. Viime viikkoisen laitumelle siirtymisenkin takia en ole liikuttanut neitiä ollenkaan, vaan olen antanut sen nyt vähän lomailla ja nauttia elämästään laitumella itsensä ähkyyn syöpötellessään :) Tosin neiti taitaa enemmän olla tohkeissaan viereisessä laitumessa olevasta poniruunasta, johon se on aivan ihastunut ja ihastuminen on molemminpuolista. Hauskaa katseltavaa se ainakin on kun lämminverinen ja shetlanninponi rakastavat toisiaan täysin rinnoin :D


Mulla on ollut nyt aikamoista urakkaa tietokoneeni ja kamerani kanssa. Tietokoneeni ilmoitti että hänen kovalevytilansa ei jaksa kohta enää ottaa lisää informaatiota vastaan ja kamerassani töröttäisi vielä lähes tuhat kuvaa vailla paikkaa minne siirtää kuvat! Uusia kuvia en pääse ottamaan ennenkuin olen vanhat saanut jonnekin siirrettyä. Aion tilata netistä ison ulkoisen kovalevyn, johon mahtuisi kaikki tähän hetkeen ottamani valokuvat ja videot. Hurja homma tiedossa siis siirrellessä hurjat määrät tavaraa paikasta a paikkaan b :D Mutta minkäs teet, sillä minä kun saan kameran käteen, loppuu muistikortista tila ennen kuvausintoni lopahtamista.


Tämä postaus nyt etenee ihan järjettömällä tavalla kun väliin täytyy änkeä mitä kummallisempaa höpinää. Mutta joo asiaan. Ratsastin tamman tänään viikon tauon jälkeen ja nythän neiti pääsee taas jatkamaan lomaa, sillä minäkin lähden huomenna reissuun! Menin suhtkot pitkät alkukäynnit kun huomasin neidin olevan aivan omissa maailmoissaan ja hieman hömpöttelytuulella, joten päätin saada sen heti alkuun rennoksi ja kuuntelemaan minua. Alkukäyntien jälkeen aloiteltiin sitten ravaamista. Ravi oli taas totuttuun tapaan sellaista, että tunsin itseni perunasäkiksi siellä selässä, joka holtittomasti narujen varassa hölskyy selässä puolelta toiselle. Pyysin Sissiä kuuntelemaan pyyntöäni hieman hidastaa ravia, jotta pääsisin mukaan ravin tahtiin ja että ravi olisi meille molemmille miellyttävämpää. Yllätyin positiivisesti kuinka hienosti Sissi reagoi pidättäviin apuihin mutta säilytti ravissa kivan tahdikkuuden. Ravi muuttui näin ollen paljon mukavemmaksi myös minulle ja sainkin sen johdosta kivasti tamman kuulolle ja hallintaani. Teimme paljon voltteja sekä todella paljon siirtymisiä käynti-ravi-käynti. Tammakin alkoi rentoutua ja kyllä vaan jäi kiva fiilis tämän päivän ratsasteluista! Mentiin siihen loppuun muutamat laukannostot käynnistä, jotka sujuivat ongelmitta. Loppuun vielä loppukäynnit ja tamma pörisi tyytyväisenä suoritukseensa. Hieno tamma :)




Palaan jälleen lomareissuni jälkeen blogin puolelle päivittelemään. Nyt lähden pakkailemaan ja valmistautumaan huomista varten!


2 kommenttia: