maanantai 9. joulukuuta 2013

Eläinlääkäri kävi ja muita kuulumisia

Niinkuin aiemmassa postauksessani tulikin ilmi, että Sissiä odottaa eläinlääkärin tarkastus aristavien takapolvien takia. Noh, eläinlääkäri kävi viime viikolla rokottamassa Sissin ja katsoi takapolvia myös. Sain huokaista helpotuksesta, mitään kipuilua ei ollut!


Ell siis tutki ja kokeili Sissin takapolvet ja kävi samalla molemmat takajalat kokonaan läpi, ei mitään ihmeellistä. Ell sanoi, että hevonen näyttää erittäin tasapainoiselta seisoessaan eikä hevonen siis aristanut takapolviaan hänen niitä tutkiessaan. Juoksutin Sissiä vielä pihalla ja ell katsoi kuinka takajalat toimivat liikkeessä. Ell sanoi että tuo kenkien varpaiden kohdalta kuluttaminen johtuu luultavasti siitä, että Sissi ikäänkuin "potkaisee" takajaloillaan voimakkaammin ravissa kuin normaalisti. Eli takajalkojen loppuliike, tämä loppupotku, kuluttaa kengän varvaspintaa. Ell sanoi myös, että Sissi on rakenteeltaan sellainen, että sillä on aika pystyt lautaset ja ehkä aavistuksen liian suorat takajalat, jotka voivat myös olla seuraus tähän ravin loppupotkuun ja kengän kuluttamiseen. Mitään vikaa siis neidissä ei ole :) jeeee! Seurailen kyllä tätä asiaa ja jos se näyttää että alkaisi jossain vaiheessa vaivaamaan Sissiä, niin silloin meidän on käytävä kuvauttamassa nuo takajalat. Mutta pääasia, että Sissi sai "terveen paperit" eikä syytä huoleen ole! :)


Neiti pörhäkkänä!


Meillä oli viikonloppuna todella paljon ohjelmaa ja suunnitelmia lyöty lukkoon, joten ratsastaminen viikonlopulta jäi. Mulla oli muutenkin viime viikko hankala siinä määrin, että olin töissä välivuorossa eli en millään ehtinyt käydä liikuttamassa Sissiä ennen työvuoroa ja töiden jälkeen olin aivan liian uupunut Sissin liikuttamiseen. Poden tästä hieman huonoa omatuntoa, kun en jaksa töiden lomassa välillä liikuttaa hevostani, mutta nyt olen luvannut niin itselleni kuin hevoselleni, että jatkossa jaksan, olinpa kuinka väsynyt tahansa. Hevonen menee kaiken edelle ja en tahdo, että se joutuu päivät pitkät seisomaan vain tarhassa eikä pääse liikkumaan mistä se pitää todella paljon. Olen huomannut Sissistä sen, että kun se on nyt loppusyksyn-alkutalven aikana ollut aika kevyellä liikunnalla, sen lihasmassakin on hiukan hävinnyt. (se vähäinenkin minkä ehdimme kesän aikana saada) Harmi sinänsä, mutta tästä me aletaan taas puuhailemaan aktiivisesti :) Sissi on alkanut myös heittelemään pukkeja kun olemme käyneet maastossa patoutuneen energian vuoksi. Voi rakas, äiti lupaa, että nyt alkaa taas säännöllinen liikunta <3 En saisi ruoskia ja syyttää itseäni liikaakaan, jokaisella on joskus sellainen väsymystila elämässään, että tuntuu ettei energiaa riitä yksinkertaisesti mihinkään! Kyllä se tästä! Onneksi Sissi on ollut osaavien hoitajien käsissä ja saanut kuitenkin riehua tarhakaverinsa kanssa tarhassa :) Toivottavasti saisin viimeistään viikonloppuna jonkun mukaani tallille ottamaan meistä taas päivityskuvia! Tämän viikon olen itse aamuvuorossa mutta en taida saada nyt viikolla ketään tallilleni mukaan kuvailemaan ennen pimeän tuloa joten kuvapäivitystä meistä tulossa siis viikonloppuna :) Täällä meillä on muuten tällä hetkellä -20,9 astetta pakkasta! Hyrrrrrr, kauhean kylmä mutta samalla niin piristävä!

2 kommenttia: