tiistai 4. kesäkuuta 2013

Maastoköpöttelyä

Ollaan menty Sissin kanssa viime aikoina paljon maastossa ja olenkin huomannut, että näin koulutuksen alussa onkin hyvä mennä enempi maastossa, että ei ala kentällä tekeminen olla semmoista tylsää sille. Kentällä Sissi jaksaa kyllä keskittyä kun on muutama välipäivä kenttähommista, maastossa taas voisimme mennä vaikka joka päivä, siellä menosta heppakin tykkää :)

Ollaan edistytty koulutuksessa jo ihan mukavasti, Sissistä huomaa, että se on ymmärtänyt tämän ratsujutun idean. Eli sen, että koko ajan ei tarvitse juosta täysillä. Sissin vauhtia pystyy jo säätelemään ja kaulakaan ei nouse pilviin asti, vaan koko hevonen kulkee jo aika rennosti. Vielä hommaa riittää, mutta yllättävän paljon tammani on kehittynyt vähässä ajassa, olen todella ylpeä siitä :) Sekä tarhasta hakiessa Sissi ei ole nyt vähään aikaan lähtenyt juoksemaan karkuun, mikä on todella hyvä. Olen tehnyt silloin tällöin pyörötarhassa johtajuusharjoitteluita ja maastakäsin harjotteluita, jotka ovat selvästi toimineet.

Menimme taas eilen maastossa ja kokeilin antaa sille laukkakäskyn, jonka olen opettanut sille liinassa. Tietynlainen suulla muiskautus ja liinassa laukka nousee usein herkästi. Päätin sitten kokeilla maastossa samaa kikkaa, ensimmäisellä kerralla Sissi pinkaisi mahdottomaan kiitoraviin, joten pidättelin sen välittömästi rennompaan raviin. Kokeilin antaa uudestaan laukkakäskyn ja kas kuinkas ollakaan, laukka nousi! Olin aivan haltioissani ja kehuin tammaa kovasti, se oli ensimmäinen laukannosto selästä käsin! Meno olikin kyllä sen mukaista, Sissi innostui siitä niin kovasti että laukkasikin oikein kunnon vauhtia. Annoin sille pienen hetken ja tiputin laukasta raviin. Kokeiltiin vielä myöhemmin uutta laukannostoa ja se onnistui myös! Hurjan ylpeä olen hevosestani ja siitä kuinka nopeasti se oppii! Tänään Sissi sai kunniatehtävän, se kuskasi poikaystävääni maastossa ja toimi oikein mallikkaasti ilman minkäänlaisia ongelmia ensikertalainen selässään :)

Meillä on ollut nyt todella mukavia päiviä, sekä omistaja että hevonen ovat tyytyväisiä! Sissi on saanut maastolenkkien jälkeen vesipesun ja tänäänkin se pesun jälkeen ihan kiitoksena meni sitten heti tarhaan piehtaroimaan, kuinka yllättävää... Laitan tähän postauksen loppuun muutamia kuvia Sissistä, jotka tänään nappasin :)




Jos näytän tämän ilmeen, onko pakko lähteä maastoon?


                                                       Kyllä pesun jälkeen passaa piehtaroida!


                                                                    Hups, sä olitkin siinä!?








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti