sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Tanssahteleva tähtipiirto

Oma tähtipiirtopäinen tammani on päässyt nyt useammin valmentautumisen makuun. Ihana valmentajamme muutti lähemmäksi meitä ja näin ollen pääsee nykyisin useammin käymään luonamme. Sissi on saanut ratsutusta ja toimii ammattilaisen alla kyllä aivan eri tavalla kuin minun allani. Siinä vaiheessa huokaan, että ei auta muu kuin opetella itsekin ratsastamaan hevostani. Okei, tämä harrastushan on sellainen, ettei koskaan ole täydellinen. Jokaisella on omat heikkoutensa ja vastapainoksi myös vahvuutensa. Omiin heikkouksiin ei mielestäni pidä jäädä liikaa rypemään, vaan koittaa ajatella omia heikkouksiaan niin, että keskittyy täysillä siihen että pystyisi omia heikkouksiaan parantamaan. Kukaan ei ole täydellinen.





Ollaan keskitytty nyt kesän aikana tekemään tasaisia suorituksia. Ongelmana minulla on Sissin kanssa ollut temmon melkoinen vaihtelu ravissa. Jos hetkeksi unohdun muihin maailmoihin, enkä keskity ratsastamaan, ravin tempo seilailee heti. Huomaan yhtä äkkiä, että pompin selässä kuin perunasäkki, koska hevonen on luisunut pois altani ja avuiltani. Valmentajan mukaan Sissi on vielä haasteellinen ratsastaa, se tarvitsee jatkuvan tuen ratsastajalta ja ratsastajan on osattava pyytää oikeita asioita oikeaan aikaan. Näihin asioihin ollaan keskitytty ja pikkuhiljaa edistytty. Eli jos hetkeksi hukun muihin maailmoihin, tamma rokottaa välittömästi.


Sissi on todella herkkä suustaan ja näin ollen heti jos jään hetkeksikään aikaa liikaa vetämään tai käteni ikäänkuin "jäätyy" paikalleen, tamma ilmoittaa siitä heti poistumalla avuiltani. Käynnissä homma on alkanut sujumaan jo hyvin! Ravissa ei vielä niinkään. Sissin ravi on vielä hieman epätasapainoista ja temmon vaihteluiden takia menetän hyvin nopeasti oman tasapainoni ja näin ollen käteni jäätyy ja istuntani valahtaa, jonka seurauksena hevonen lähtee jälleen avuilta. Sissin ravi on todella haasteellista istua ja se vaatii tasapainoisen ratsastajan, jotta itsekin pystyy suorittamaan tehtävät kunnolla. Parannusta on kyllä tapahtunut pikkuhiljaa ja harjoittelemalla lisää näitä asioita ravikin varmasti paranee. Sissillä ratsastaminen vaatii ratsastajalta myös helkutinmoiset vatsalihakset, joita multa toki ei todellakaan löydy... Salitreeniä olen siis kaavaillut ja tehnyt vastapainoksi, jotta saisin omat lihakset kuntoon sekä tasapainoa olen koittanut kehittää menemällä nyt paljon ilman jalustimia. 












Laukkaan emme ole niin kauheasti vielä keskitytty. Toki olen itsenäisesti tehnyt myös laukkaharjoituksia molempiin suuntiin ja valmennuksissa myös, mutta olemme keskittyneet lähinnä raviin ja sen temmon tasaisena pysymiseen, rentoon hevoseen ja ratsastajaan. Laukka pyörii ihan hyvin, tosin se on vielä tasapainotonta, mutta laukkaharjoituksillahan sen tasapainon pikkuhiljaa löytää. Laukata Sissi on kyllä saanut, se kun on ehdottomasti neidin lempiaskellaji tällä hetkellä! Laukkojen jälkeen neidin pää jää "kiehumaan" ja mitään muuta askellajia ei tunneta kuin laukka. Sillä saralla ollaan kehitytty, että nyt laukkojen jälkeen neiti malttaa mielensä kyllä sataprosenttisesti ja keskittyy kuuntelemaan mitä siltä pyydetään, eikä jää tikittämään laukkaa.







Valmentajamme on ratsuttanut Sissiä nyt hieman useammin ja eron huomaa aina kun itse menen selkään seuraavana päivänä. Valmentajan mukaan Sissi on välillä hieman hidas pohkeelle ja on kuin ratsastajan peili, mitään ei anna ilmaiseksi mutta kun oikein osaa pyytää ja oikeaan aikaan, hevonen toimii hienosti. Hienoa katsottavaahan se on ollutkin. Mulle pääasia meidän tekemisessämme on se, että hevonen olisi mahdollisimman rento ja asiat joita teemme, olisivat sille miellyttäviä toteuttaa. Verenmaku suussa tekeminen ei kuulu meidän arkeemme ja harrastetaan jatkossakin rennosti omien heikkouksiemme kanssa, toki niitä mahdollisuuksien mukaan kehittäen :)





Tässä tämmöinen pieni infonen siitä, mitä ollaan Sissin kanssa kesän mittaan tehty ja mihin ollaan kiinnitetty huomiota. Kuulumiset pitkän tauon jälkeen näin yhteen postaukseen mahduttaen ovat aika mahdottomalta tuntuva ajatus, joten palaan varmasti seuraavissa postauksissa hieman seikkaperäisemmin Sissin kanssa ratsastukseen. Paluuta takaisin bloggaamisen pariin siis luvassa, kivaaa! :)



Tyytyväinen tamma tunnin jälkeen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti