keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Syksyn kuulumisia

Syksy alkaa pian väistyä talven tieltä, ainakin tänne meille Itä-Suomeen on perjantaiksi luvannut lumisadetta jopa 20cm verran tulevan! Syksy taitaa siis tältä osin olla pulkassa ja valmistaudutaan talven tuloon. Ihanaa kyllä, että talvi on tulossa koska kun lumet satavat maahan tämä synkkä ja pimeä maailma valaistuu jälleen! Jes, loppuu tämä pimeys ja väsymys!


Nyt syksyn aikana ollaan puuhailtu Sissin kanssa ihan perus asioita, kuuliaisuutta sun muuta. Sanotaanko, että neiti on kehittynyt näissä asioissa aika hyvin. Se malttaa kuunnella ja odottaa pyyntöjäni, alkaa myötäämään itse kropastaan (siis käyttää nyt myös paremmin peppuaan ja astuu takasillaan paremmin alleen), irtojuoksutusta kentällä, maastoilua, siirtymiset askellajien välillä sujuu hyvin ja ollaan jopa hypätty pientä yksittäistä ristikkoa laukassa! Ihanaa huomata oman hevosen kehitys, se jos mikä on kaikista palkitsevinta!



Hauskin syksyn kokeilu oli ehdottomasti esteet! Alkuun hieman jännitin ja Sissi jännitti estettä myös, mutta pienten suostuttelujen jälkeen mentiin lopulta sen yli jopa laukassa. Maapuomiharjoituksia ollaan myös tehty jonkin verran ja niiden avulla hevoseni kuuliaisuus on mielestäni terävöittynyt.

Sissin ensimmäinen ristikko! (ei ainakaan alotettu liian korkealla) :D


Ennen räntäsateita mun olisi saatava Sissin loimikalusto täydelliseksi. Oon kerinnyt hommata kunnon fullneck toppiksen talven kylmimmille ja kauheimmille keleille mutta vielä olisi kevyempi loimi haussa lauhemmille räntäkeleille. Ostin myös Sissille uuden villaloimen joka on sellainen "enkkuviltti", aivan ihana! Ratsastusloimi löytyy myös nyt meidän valikoimasta. Rahaa on uponnut mutta mitä sitä ei tekisi rakkaimpansa eteen ^^ Ihana hepsukkani. Pääasia että Sissi pärjää pahimmilla keleillä ilman että se palelee. (Syksyn ensimmäisillä kylmillä sateilla tärisi tarhasta haettaessa) Tämä neiti kun sattuu olemaan "hieman" kylmäherkkä...

Vielä kun palataan tähän syksy aiheeseen, niin jotenkin tuntuu että multa itseltäni on ollut veto poissa koko syksyn ajan. Kauhea väsymys ja laiskotus koko ajan! Siksikään en ole taas jaksanut blogia päivitellä tai tehdä vapaa-ajalla paljoa muutakaan, kuin käydä Sissiä moikkaamassa. Muutenkin ratsastelut on jääneet vähän vähemmälle nyt syksyllä kun tuntuu etten yksinkertaisesti vaan jaksa mennä ratsastamaan ja minä en hevosen selkään sellaisella mielellä mene koska siitä ei synny mitään hyvää kun en jaksa keskittyä täysillä. Töiden jälkeen olen vain lösähtänyt sohvalle ja makaillut sohvalla kone sylissä... Siitä sitten tallille ajellut siivoilemaan ja moikkaamaan neitiä ja sit aina välillä ratsastusta. Illat kuluikin perinteisesti taas sohvalla nukkuen. Oon silti nyt positiivisella mielellä että kohta saadaan lunta ja valoa sen myötä joten varmasti omakin virkeys/mielentila kohenee :)




Syksyssä oli kyllä omat hyvätkin puolensa, nimittäin värit! Upeita värejä joka puolella! Sempä takia kuviakin tuli napsittua extra paljon ja mulla olikin ajatuksena, että tekisin myöhemmin ison postauksen joka sisältäisi näitä syksyn otoksia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti